CURRICULUM VITAE


Mercè Rocadembosch. Dissenyadora i comunicadora visual. 
"M'interesa al disseny, la fotografia, l’art... M’apassionen especialment els universos que hi ha amagats al darrere: els processos, les idees, la creativitat, les emocions, la voluntat comunicativa, el sentit estètic, el crític i el de l’humor". 

FORMACIÓ

 • TITULACIÓ DE DISSENY
  1995 - 1999
  Graduat Superior de Disseny Gràfic. Elisava, Barcelona
  Especialitats: fotografia i exposicions.
  2000
  Discovering de City. (Col·laboren MACBA i CCCB).
  Curs becat per Elisava i La Universitat de Carnegie (Mellon, EUA). 
  Tutors: Chris Pacione, Sergio Correa i Josep Bohigas. 

 • CERTIFICATS DE PROFESSIONALITAT
  2016
  Certificat de Professionalitat de Dinamització, Programació i Desenvolupament d’Accions Culturals. (500h). Fundació Paco Puerto.
  2017
  Certificat de Professionalitat de Docència de la Formació Professional per a l’ocupació. (380h) Programar, impartir, tutoritzar i avaluar. CIFO de L’Hospitalet. 

 • ALTRES
  2009
  Curs de Dinamitzadors d’Exposicions d’Art. Centre Experimentem amb l’Art. Títol avalat per la Generalitat de Catalunya.
  2013 - 2016
  Cursos breus. Història de l’art, història de la fotografia, wordpress, comissariat i gestió d’exposicions, infografia, transferència d’imatges, collage, creativitat...
  Barcelona Activa, Domestika, TADEL, Associació Catalana de Crítics d’Art i Centres Cívics de Barcelona.

DISSENY

Àmplia experiència en el camp del disseny i la comunicació visual, especialment a la comunicació corporativa (tant en l’àmbit cultural i institucional com en l’empresarial) desenvolupant feines de disseny gràfic, direcció d’art, fotografia i il·lustració. 

Membre d’equip d’alguns estudis de comunicació de Barcelona per períodes llargs, com Zona Comunicació i Natural treballant per clients com: 

La Universitat Oberta de Catalunya UOC, el FAD, Tallers Oberts (Jornades de Portes Obertes als tallers dels artistes de Barcelona), La Fundació i Comunicació Gràfica, El Museu del Vi, Acció (la Generalitat de Catalunya), Turisme de Catalunya, els Ajuntaments de Barcelona, Terrassa i Igualada, Goodyear, Swach, Gustavo Gili, Planeta DeAgostini, Promopress…

Entenc el disseny com un mitjà per donar personalitat i valor a la marca del client. Cada nou projecte l’enfoco amb la màxima implicació ja sigui petit o gran.

INQUIETUDS

He format part del grup Papermind, el qual ha realitzat exposicions, tallers i 25 números de la revista amb el mateix nom (premiada amb dos Laus el 2009); articulista d’opinió a espaifotografic.cat i, membre del XFAD (associació del FAD). 
Per altra banda, de forma més experimental, des del 2008, formem equip (mim) amb la fotògrafa Montse Argerich desenvolupant projectes que barregen disseny i fotografia. A nivell individual, al bloc mrokins.blogspot.com exploro altres camins més personals que combinen imatge amb petits relats.

Paral·lelament, he realitzat exposicions fotogràfiques i instal·lacions efímeres, tant individuals com col·lectives. En són exemples: “La Vídua Negra”, “4 Sobre 4”, “Mosaic Sensazione”, “Metàfores Visual”, “Sàvia Vellesa”, “El Formiguer”... presentades en diferents festivals i espais expositius com: El BAC (Festival d’Art Contemporani de Barcelona), al Show Room Bisazza Profesional, el festival Temps de Flors de Girona, la Sala Patalarga de Manlleu, Sala d’Art Mil·lenari de Vic, Kovent.0...