CURRICULUM VITAE


Mercè Rocadembosch. Dissenyadora i comunicadora visual. 
"M'interesa al disseny, la fotografia, l’art... M’apassionen especialment els universos que hi ha amagats al darrere: els processos, les idees, la creativitat, les emocions, la voluntat comunicativa, el sentit estètic, el crític i el de l’humor". 

FORMACIÓ

  • 2016 "Certifificat de Professionalitat de Dinamització, Programació i Desenvolupament d’Accions Culturals” a través de la Fundació Paco Puerto. 
  • 2015 “Curs de Comissariat i Gestió d’Exposicions” organitzat per l’Associació Catalana de Crítics d’Art.
  • 2009 “Curs de Dinamitzadors d’Exposicions d’Art”, avalat per la Generalitat de Catalunya al centre de creació Experimentem amb l’Art.
  • 2000 “Discovering de City”. Curs becat per Elisava i La Universitat de Carnegie (Mellon, EUA) amb la col·laboració del MACBA i el CCCB (tutors: Chris Pacione, Sergio Correa i Josep Bohigas). 
  • 1999 "Graduat Superior de Disseny Gràfic" a l’escola Elisava de Barcelona (especialitats: fotografia i exposicions). 

Altres cursos breus: fotografia, història de l’art, wordpress, collage, lettering, creativitat, infografia...

DISSENY

Àmplia experiència en el camp del disseny i la comunicació visual, especialment a la comunicació corporativa (tant en l’àmbit cultural i institucional com en l’empresarial) desenvolupant feines de disseny gràfic, direcció d’art, fotografia i il·lustració. 

Membre d’equip d’alguns estudis de comunicació de Barcelona per períodes llargs, com Zona Comunicació i Natural treballant per clients com: 

La Universitat Oberta de Catalunya UOC, el FAD, Tallers Oberts (Jornades de Portes Obertes als tallers dels artistes de Barcelona), La Fundació i Comunicació Gràfica, El Museu del Vi, Acció (la Generalitat de Catalunya), Turisme de Catalunya, els Ajuntaments de Barcelona, Terrassa i Igualada, Goodyear, Swach, Gustavo Gili, Planeta DeAgostini, Promopress…

Entenc el disseny com un mitjà per donar personalitat i valor a la marca del client. Cada nou projecte l’enfoco amb la màxima implicació ja sigui petit o gran.

INQUIETUDS

He format part del grup Papermind, el qual ha realitzat exposicions, tallers i 25 números de la revista amb el mateix nom (premiada amb dos Laus el 2009); articulista d’opinió a espaifotografic.cat i, membre del XFAD (associació del FAD). 
Per altra banda, de forma més experimental, des del 2008, formem equip (mim) amb la fotògrafa Montse Argerich desenvolupant projectes que barregen disseny i fotografia. A nivell individual, al bloc mrokins.blogspot.com exploro altres camins més personals que combinen imatge amb petits relats.


Paral·lelament, he realitzat exposicions fotogràfiques i instal·lacions efímeres, tant individuals com col·lectives. En són exemples: “La Vídua Negra”, “4 Sobre 4”, “Mosaic Sensazione”, “Metàfores Visual”, “Sàvia Vellesa”, “El Formiguer”... presentades en diferents festivals i espais expositius com: El BAC (Festival d’Art Contemporani de Barcelona), al Show Room Bisazza Profesional, el festival Temps de Flors de Girona, la Sala Patalarga de Manlleu, Sala d’Art Mil·lenari de Vic, Kovent.0...